INTERVENTNA PATROLA (MOBILE GUARDING)

PATROL 023 poseduje aktivnu interventnu patrolu 24h dnevno na teritoriji grada Zrenjanina, čije se vreme izlaska do ugroženog objekta svodi na 2-5min, a koja trenutno obezbeđuje 112 objekata.

Ova usluga namenjena svim malim i srednjim privrednicima koji imaju potrebu da zaštite svoju firmu, njen imidž i njenu imovinu. To mogu biti različita predstavništva, kancelarije, prodavnice, radionice, privatne kuće, magacini… tačnije sve ono što je vredno čuvati a nije isplativo obezbediti konvencionalnim obezbedjenjem.

Interventna patrola je sastavljena od obučenih pripadnika službe FTO, opremljenih posebnim označenim i neoznačenim vozilima koja je aktivna 24h dnevno, po potrebi opremljena vatrenim oružijem i drugim sredstvima potrebnim za uspešno izvršavanje postavljenih zadataka.

Interventna patrola se prilagođava potrebi zaštite samog objekta, a podrazumeva izlaske na intervencije i noćne obilaske štićenih objekata u preventivne svrhe. Ukoliko je moguće objekat zaštititi alarmnim sistemom to se i čini sa tim da dojava alarmnog stanja iz monitoring centra ide upravo interventnoj patroli. Vreme izlaska u noćnom režimu svodi se na nekoliko minuta iz razloga što je vozilo u stalnom pokretu. Patroliranje se obavlja svaku noć bez izuzetaka, a prilikom obilaska objekata vrši se detaljna provera istog spolja ili sa unutrašnje strane ograde objekta. Pritom česti su primeri zaticanja različitih licu u vršenju krivičnih dela i njihova predaja nadležnim državnim organima.